Tuesday 2 December 2014

Writers flow

Minun piti tehdä tämä päivitys jo syyskuussa, mutta kappas, nyt onkin jo joulukuu.. Mutta siis syksyyni on liittynyt paljon uuden aloittamista ja itseasiassa kaikki sai alkunsa viimevuonna joulukuussa. Eli ehkä tässä jollain tapaa on jokin logiikkakin. Viime joulukuun ajan pidin omaa joulukalenteriani unelmakalenterin muodossa. Kirjoitin jokapäivä unelman itselleni ja nyt tässä jälleen saman joulukalenterin äärellä lueskelin viimevuoden unelmia. Usko tai älä, mutta valtaosa näistä unelmistani on käynyt toteen! 

Tähän syksyyni kaksi näistä unelmista toteutui uuden harrastuksen muodossa. Yksi uusi harrastukseni on laulutunnit, mutta se mistä nyt tulin tänne kirjoittamaan on kirjoittaminen. Minä, jonka muistot kirjoittamisesta liittyvät lähinnä äidinkielenopettajaan, joka uhkaili luokkamme hirttämistä lähimpään lyhtypylvääseen, päätin ilmoittautua luovan kirjoittamisen kurssille.


Snellmanin kesäyliopisto järjesti täällä Kuopiossa nyt syyslukukaudella luovan kirjoittamisen kurssin, jossa tapasimme kahtena päivänä kuukaudessa erilaisten kirjoittamisharjoitusten parissa. Jo ensimäisen tapaamisen jälkeen kihertelin innosta. Kuinka kivaa onkaan kirjoittaa muuta kuin asiatekstiä eikä kukaan pelotellut millään henkeäuhkaavilla huudahduksilla. Tapaamisiin liittyi aina pieni teoriaosio tapaamisen aiheesta ja loppuaika käytettiin puhtaasti kirjoittamiseen. Ja harjoituksiahan riittää! Pääsin vain hönkäisemään ilmaa kirjoittaja minälleni ja huomasin olevani kuin uudesti syntynyt. Kursseilla luettiin myös muiden kirjoittamia juttuja ja mitä helmiä sieltä löytyikään. Löysin heti suosikki tyylilajini ja löysin ihan uusia puolia itsestäni kirjoittajana. Minusta löytyi pieni sisäinen jalat maassa oleva science fiktion kirjailija, huomasin tuntevani kastematojen ajatuksen juoksun hämmästyttävän hyvin ja minua houkuteltiin julkaisemaan runokokoelma. Tässäpä teille maistiaiseksi yksi kirjoittamani runo, jonka lähtökohtana oli ihan mikä tahansa arkinen asia, jonka näet kadulla.

Lucky Strike

Anteeksi että tässä makaan
Savuavana paikoillaan.
Hetki sitten palavana,
tuomassa hetken helpotusta. 
Viemässä stressin tuulen mukaan,
kaskeamassa kehoasi.

Vielä ilmassa väräjävi
minun pieni hetkeni.
Tässä kituan kyljelläni,
odottaen viimeistä polkaisua.
Kohta huulillasi jo toinen kehrää
sinun suudelmaasi maistellen.

Nyt meitä jo kaksi makaa
seuraavaa askia odotellen.

Siis koko sydämestäni suosittelen rohkeasti kokeilemaan millainen tarinankertoja sinusta löytyy!
Jokaisesta ihmisestä voi kirjoittaa tarinan, jokaisessa hetkessä on jotain mikä voi sytyttää lampun, kokonainen maailma voi syntyä yhdestä ajatuksesta, vaikkapa viineristä viinimarjapuussa. Yhden kirjoittaja kurssilaisen tekstissä oli hauska aatos unelmista: 
Mitä unelmat oikein ovat, ovatko ne yksi äidinkielen aikamuoto, joka on jäänyt oppimatta.

Last year in december I had a different kind of christmas calendar. I wrote a dream everyday and now I may say that most of them have already came true. Few of them happened in form of a new hobby. And in september I started to take creative writing classes and oh dear I am so inspired! 
So I encourage you to try what kind of great storyteller are you.
Anyone can create a story and everyone is worth of a own story.

2 comments:

  1. Tadaa, epäonnistunut kommentointi jälleen. Mutta siis, huikee teksti! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Titi :) bloggerin ihmeellinen kommentointi maailma!!

      Delete