Sunday 28 December 2014

Hotelli projekti

Vihdoin joulu on tullut päätökseensä ja voin jakaa joululahja ideoitani ja kokeilujani teillekin! Pahoittelen mikäli tekstissä ilmenee omituisia sanavalintoja tai lukien havaittavia ajatuskatkoja, se johtuu siitä että sylissäni mönkii 11 viikon ikäinen beagle.

Päätin kuitenkin aloittaa tämän sisustusarkkitehdin uran sieltä haasteellisimmasta päästä ja otin ensimmäiseksi rakennusprojektikseni hotellin. Tämän rakentamani hotellin idea on toimia bed and breakfast hengessä niin että asukkaat itse saavat hoitaa aamupalaansa ja muut asumiseen liittyvät toivomukset - eli siis pelkkä bed. Asukkaita hotelliin mahtuu runsaasti, n. 70-100 asukkaan hulppeat tilat tarjoavat mahdollisuuden vuokrasuhteeseen talven yli. Kovinkaan suurta aineellista hyötyä hotellin omistajat eivät saa, mutta hotelli toimii ekologisena apuna omistajan tontilla ja hyötynee sitten lähinnä allekirjoittaneen kiljahduksista aiheutuneista naurunremakoista sekä mielenkiintoisin hotelliasukkaiden seuraamisesta ja monista luonnon kannalta tärkeistä lieveilmiöistä. 

Kyseessä on siis hyönteishotelli DIY -hengessä. Kaupan ötökkähotellit kauhistuttivat minua hinnoiltaan niin että oli kaivettava omat kävyt (tiesitkö että käpybisnes voisi olla kannattava, sillä niitä myydään nytkin jo kukkakaupoissa!) ja pullonkorkit esiin ja osoitettava niitä hieman ruuvimeisselillä ja kuumaliimalla. Rakennustekniikan kurssini ei kattanut paljoa hyönteishotellien rakentamiseen liittyviä rakennussäädöksiä, joten mikäli joku tämän hyönteishotellin rakennustekniikka kurssin käyneellä on jotain huomioita mitä hotellin rakentamisessa on hyvä ottaa huomioon, otan mielelläni vinkkejä vastaan! 

Tässäpä tämä lopputulos joka on mielestäni niin kaunis, että päihittää guggenheimitkin mennen tullen! Nyt odottelemme oikeaa hetkeä laittaa hotelli omalle paikalleen pihamaalle ja odotella myös syksyä, millaisiin asiakasvirtoihin saamme tutustua. Itse toivon paljon leppäkerttuja ja yritän parhaani mukaan kestää myös kaikki hämähäkkiasukkaat vaikka kiusaus olisi suuri ottaa Raid pullo esiin, mutta tämä on myös oman ötökkäkammoni rauhanosoitus. Jos olen rakentanut teille hotellin, voitte pysyä pois sisältä!! 

This is my first hotelproject that I worked with. This is DIY insect hotel for my parents. 
The guests are very friendly and self reliance. You just need to put it outside and marvel the great insects that wants to move into your hotel.

Animals in the pictures is not related to insect hotel - they are just my christmas holiday dates

No comments:

Post a Comment