Tuesday 16 December 2014

How true students live - not

Nyt joululoman alettua olen saanut nautiskella työnteosta ja itsemääräämis oikeudesta. Työnteko tuntuu taas ihanalta. Ihanat asiakkaani piristävät taas tarinoillaan päiviäni ja tänään sain lahjaksi myös ihania luomu kosmetiikka tuotteita. Lahjontaa tai ei, minulla on aivan ihania asiakkaita! 


Tämän päivän hyvän tuuleni ansiosta ajattelin tehdä jotain mukavaa. Kiertelin työpäivän jälkeen etsimässä tarvikkeita loputtomaan joululahjan valmistusoperaatiooni ja päätin piipahtaa Rajalan liikkeessä. Yhtäkkiä olinkin keskustelemassa myyjän kanssa kompakti kameroista ja hetken päästä olin kotonani uusi Sonyn kompaktikamera kädessäni. Rakastuin heti ensisilmäyksellä! Tämä ihanuus on siis jotain järjestelmäkameran ja pokkarin väliltä ja omistaa valtavasti hyviä ominaisuuksia joita ammattilainen voisi listata sivukaupalla. Mutta siis nyt unelmani taas toteutui ja pääsen keskittymään taas lisää kuvaamiseen ja uskon että se näkyy myös täällä blogin puolella! Lisää kamerasta täältä

Old camera version of my relaxation point
 

 New camera version of my relaxation point


Ensimäiseksi kuvaus kohteekseni päätyi tämän illan ruokani. Tiedän, että moni teistä tulee nauramaan tämän illan menulleni, mutta en vain pysty omille mieliteoilleni mitään! Olen suuri kulinaristi ja minulle maistuu lähes kaikki ruoka perinteistä hernekeittoa lukuunottamatta. Nyt jo viikkojen ajan silmissäni on kummitellut kampasimpukat. Tämä menee minunkin oudot mieliteot listalla sinne top 10 joukkoon. Joten siis kyllä, tämä opiskelijabudjetilla elävä nuori ostelee tiistain ratoksi itselleen kameroita ja syö illalliseksi kampasimpukoita. 

Mutta siis tässä ohje tähän herkku kampasimpukkaan:


Aasialainen kampasimpukka Tiian tuhlaus tiistain tapaan

Tarvikkeet:

Kampasimpukoita
Korianteria
Thai basilikaa
Valkosipulia
Inkivääriä
Chiliä
Lime
Suola

Raasta valkosipuli ja inkivääri ja sotke muiden ainesten sekaan ja anna simpukoiden marinoitua mausteiden seassa 10-30min. Paista simpukoita pannulla öljyssä n. 5 min, niin että ne ovat melkein kypsiä ja pinnoilla on kaunis paistopinta. Nautiskele simpukat wokin kanssa tai niin kuin minä hotkaisin ne soijan ja wasabin kanssa tai oikeastaan ihan minkä tahansa kanssa, koska ne on niin taivaallisen hyviä!

Ja sinä, joka sanot "hyi simpukkaa", kampasimpukka ei maistu lainkaan äyriäisille! Eikä tässä vaiheessa kannata pohtia laisinkaan lähipitserian frutti di mare pitsan simpukoita, koska ne nyt ovat täysin eri lajia. Kampasimpukka on koostumukseltaan kuin söisit suolaista vaahtokarkkia, mutta jos kerrot ettet voi syödä vaahtokarkkejakaan, niin antaa olla. Kampasimpukka on mahti hyvää ja etenkin näin aasialaisittain maustettuna!



 My strange day as a student living on a low budget: I bought a new camera and ate scallops for dinner. Here is the great receipe for my asian flowoured scallops.


Ingredients:

Thai Basil
Koriander
Scallops
Ginger
Garlic
Lime
Chili
Salt

Grate ginger and garlic and mix up with other ingredients. Let the scallops marinade about 10- 30 minutes. Fry the scallops in oil about 5 minutes until them are almost tender and you have a beautiful colour on scallops. Enjoy with wok or with soy sauce or with anything because its so good even with little stones! 

No comments:

Post a Comment