Sunday 14 December 2014

Summary of my fall

Erikoinen juttu tapahtui tälläviikolla, nimittäin minulla alkoi joululoma! Suuri ajatukseni oli että kirjoittelen pitin syksyä koulun projekteista ja tehtävistä tännekin, mutta nyt se koulu jo loppuikin. Tämä ehkä jo kertoo, että oli melko kiireinen syksy ja valitettavasti se näkyi täällä blogissakin radiohiljaisuutena. Nytkin juttuja ja vinkkejä ja ideoita on valtavasti, mutta kun suurin osa niistä liitty joululahjoihin, pitää minun malttaa vielä reilu viikko! 

Mutta tässä siis pientä maistiaista syksystäni koulutehtävien parissa. 

Yhdellä kurssilla tutustuimme erilaisiin käyttäjäryhmiin ja suunnittelin prototyypin motorisesti levottomalle lapselle, joka aktivoi ja auttaa lasta keskittymään opiskeluun. 


Mallinrakennus kurssilla saimme harjoitella erilaisien mallien valmistamista. Saime valita pienen esineen josta teimme erilaisia skaalamalleja, eli valmistimme tuotteen erilaisissa mittakaavoissa. Oma esineeni oli avain ja tämä 40cm avain toimii nykyisin pannun alustana. 


 
 Samaisella mallinrakennus kurssilla teimme myös pienois massamallit Kuopiolaisista rakennuksista. Kaimani kanssa valitsimme Kuopion luonnontieteellisen museon ja materiaaliksi valitsimme ilmassa kuivuvan saven. Muut tekivät massamallinsa laserleikkurilla.


Mallinnuskurssilla otimme harppauksen tulevaisuuteen. Itselleni jo viimevuoden rakkaussuhteeni laserleikkuriin aiheutti suurta ihmetystä kun se toiminta vaikutti niin hämmentävän monimutkaiselta, mutta nyt saimme tutustua 3D tulostukseen. Saimme mallintaa tietokoneohjelmalla mitä halusimme ja tälläisiä koruja tein itse. Henkilökohtaisesti odottelen sellaista 5D tulostinta, joka toimii ajatuksen voimalla ;) Mutta siihen saakka tyytyminen tähän laitteeseen, joka on kyllä kaikessa monimutkaisuudessaan ihan uskomaton laite! (korut on maalattu mustalla ja kupari spaymaalilla)




I started my christmas holiday this week! My plan was to write here about my school projects during the fall but as you can see its almost christmas.. I had a very busy fall and unfortunately it can be seen here in my blog as a radio silence. I have loads of ideas and inspirational things made but almost everything is made for christmas presents so you must wait another week! But here you can see small bits of my fall at school. There is prototype of chair for children with motoric anxiety. And we made some scale models and now I have a 40cm long key as my pot coaster. We also made some mass models of buildings here in Kuopio. And my favourite thing was to learn how to use 3D printer and I made these neclesses that I painted after printing, marvellous machine may I say!

No comments:

Post a Comment