Wednesday 17 December 2014

Pähkinä risotto

Pahoittelen, että kirjoitan nyt jo kahtena päivänä peräkkäin ruokapostauksen, mutta kun olet maistanut tätä, tulet antamaan minulle anteeksi. Viikko sitten koulun päätyttyä päätimme luokkakaverini kanssa mennä nautiskelemaan poikkeuksellisen hyvää ruokaa Urbaniin. Urban on siis lounasravintola ihan torin vierellä ja ehdottomasti yksi parhaista ravintoloista Kuopiossa tällähetkellä! Kyseisenä päivänä pääruokana oli jotain taivaallista, mikä on jäänyt muistoksi makunystyröilleni - pähkinärisottoa. 


Tuo taivaallinen maku jäi ajatuksiini ja päätin kokeilla sitä itsekin. Urbanissa herkuttelin risoton selleripihvin kanssa, joka oli yksi maailmanluokan mahtavin maku, mutta nyt kotona kokeillessani päätin lankoni inspiroimana kokeilla risottoa rapealla pekonilla. 
Teen yleensä risottoni Jamie Oliverin perusrisotto ohjeen mukaan ja samalla kaavalla mennään tänäänkin. Tässä siis ohje huikeaan makuelämykseen!

 Pähkinärisotto 
 4 annosta (tai yksi todella suuri)

Tarvikkeet: 

 - 1kpl Sipuli
- 1-3 Valkosipulin kynttä
-  3-4 dl Risottoriisiä
- 1 dl Parmesanjuustoa 
-10 dl kana/kasvislientä
- Pinjan siemeniä ja pähkinöitä
- Suola ja pippuri  
- Sitruuna
- Voita

 
Kuullota sipuli ja valkosipulit öljyssä ja lisää riisi. Kun riisi on kuullottunut, ala lisätä kanalientä pikkuhiljaa. Lisää vettä aina kun edellinen on imeytynyt riisin joukkoon, muista sekoittaa riisiä hyvin. Kun melkein  kaikki vesi on imeytynyt ja riisi on muuttunut puuromaiseksi, lisää mausteet, sitruunan kuori ja sitruunan mehu. Lisää nyt pinjansiemenet ja pähkinät (jos olet kärsivällinen, voit paahtaa pähkinät ja siemenet ennen riisiin lisäämistä).

 Sekoita hyvin ja lisää vielä lopuksi nokare (lue: paljon) voita. Näin saat kermaisan maun, mutta mikäli haluat vielä lisää ihanaa makua voit lisätä parmesan juuston. 


Risotto on hyvää ihan yksinäänkin, mutta sen kanssa voi nautiskella jotain extra hyvää. Tässä pari reseptiä joita itse usein käytän risoton kanssa:

Itsetehty pesto

- Basilikaa ja korianteria (tai muita yrttejä)
- oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria 
- Pinjansiemeniä

Laita kaikki sekaisin sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisäile kaikkea maun mukaan.


Rapeaksi paistettu pekoni 
HUOM! KEITTIÖ YSTÄVÄLLINEN PAISTOTAPA

Sinäkin joka inhoat pekonirasvaa, kokeile seuraavaa!

Laita pekoni siivut kylmälle pannulle. 
Lisää pannulle vettä sen verran että pannun pohja juuri ja juuri peittyy vedestä ja laita levy kuumalle. 
Kun vesi on haihtunut n. 5 minuutin kuluttua, vähennä lämpöä ja paista pekoni rapeaksi. 
Näin vältyt rasvaroiskeilta etkä polta pekonia. 

Mutta summasummarum: Enjoy!



There is thousands of receipes for peanut risotto, here is my version. I suggest you to try one!

2 comments:

  1. Näyttää ihan superhyvältä ja ihan pakko kyllä joku päivä kokeilla! Ps. uusi kamera näyttää kans tosi hyvälle, haluan kuulla kokemuksia kunhan nähdään taas koulussa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suosittelen kovasti testaamista! Huikean hyvää!
      Ja kamera on ihana! Helppokäyttöinen ja juuri sopiva omiin tarpeisiin! :)

      Delete