Wednesday 1 October 2014

Lady Marmelade

Syksyn tullessa ihanat värit valloittavat luonnon ja herää kysymys miten varastoida nämä värit muistiin koko kylmäksi ja pimeäksi talveksi. Valokuvin jaksaisin tallentaa näitä värejä loputtomiin, mutta ihanaa syksyssä on myös se, että luonto antaa viimeisiä satojaan nyt kaikkien käytettäväksi. 


Parivuotta sitten en saanut silmiäni irti pihlajanmarjoista ja päätin varastoida ne talveksi talteen jääkaappiini, hyytelön muodossa. Tämä hyytelö sopii mainiosti esim. kanan ja juustojen kaveriksi. Maku tuo itselleni mieleen fazerin kettukarkit!

Autumn and all the colours that comes with it is the best time of the year for me. I love colours and espesially these soft shades catches my eyes everyday. Few years ago I was wery stunned by the rowan berries and decided to store their beauty in shape of marmelade. This marmelade is great with chiken and cheese. 
 The taste reminds me of finnish fox candies.



Tarvikkeet                                                                Ingredients
1/2 Litraa pihlajanmarjoja                                          1/2 liter of rowan berries
4 dl vettä                                                                  4 dl of water
4 1/2 dl hillosokeria                                                       4 1/2 dl jam sugar
1 vaniljatanko/vaniljaa                                                    1 pc vanilla pod

 Puhdista ja huuhtele marjat ja keitä ne vedessä pehmeäksi n. 20-25 min. Siivilöi mehu ja puserra marjat kulhoon siivilän lävitse. Huuhtele kattila puhtaaksi ja laita sinne siivilöity mehu ja lisää vanilja. Kuumenna mehu ja lisää sokeri samalla sekoittaen. Anna kiehua n. 10 minuuttia ja purkita hyvin puhdistettuihin purkkeihin ja säilytä viileässä. 

Wash and clean berries and boil them about 20-25 minutes until berries are soft. Filter and squeeze the berries through sieve. Wash the kettle and put the strained juice and vanilla back to the kettle. Heat the juice and add the sugar while stirring. Let the juice boil about 10 minutes and put into well washed jars and store in cold place. 



No comments:

Post a Comment