Tuesday 23 April 2013

Tyyny talkoot

Joka kevät huomaan, että minuun iskee valtava pesänrakennus vietti. Unelmissani ostan asuntoja, vaihdan koko kotini tyylin, vietän aikaani sisustuskaupoissa ja villiinnyn yrteistä ja kasvien kasvattamisesta. Perusteellinen kaappien siivous ja raivaus operaatio kuuluu myös perinteisesti kevääseeni. Vaatekaapista ja komeroistani löytyikin 3 kassillista kirppari tavaraa, eikä silti minulla ole koskaan mitään päällepantavaa? 

Tarkastellessani vaatteiden kuntoa ja sitä kuinka ne ovat jääneet pieniksi, tuli ajatuksiini että voisihan näitä kankaita käyttää apuna sisustuksessakin! Koska asuntoa on helppo virkistää eri tekstiileillä päädyinkin vaihtamaan verhoja ja tekemään uusia tyynynpäällisiä. 

Päätin virkistää sohvaani laittamalla siihen uuden selkänojan kokoamalla sen erilaisista tyynyistä. Ostin isoja 65x65cm tyynyjä ja ostin tukevat kankaat päällisiksi, näillä korvasin vanhat selkänojat. 

Sohva uusilla tyynyillä
sohva vanhalla selkänojalla

Päätin laittaa sohvalle vielä muutaman itsetehdyn tyynyn ja kokeilin tehdä tyynyliinat vanhoista vaatteista, joissa oli kivoja pintoja. Alkuperäinen tarkoitus oli neuloa/virkata itse tyynyliinoja, mutta laiskuus sai yliotteen. Vanhassa villapaidassa oli kaunis palmikkokuvio ja paita taipui helposti tyynyliinaksi. Myös käyttämätön ja hieman oudon mallinen poncho sai uuden roolin tyynyliinana.




Ponhon kaunis kuvio lähempää

Tummanharmaa villapaita sai tyynyliinamuotonsa helposti, sillä kuvio-osa oli lähes valmiiksi neliö. Kädensuut ja kaula-aukko piti ommella kiinni ja tehdä helman resorista läppä, josta tyyny laitetaan sisään. Poncho oli hieman haasteellisempi, sillä kuvio oli yläosasta kapeampi kuin alaosasta, mutta pitkään sitä mallailtuani, tuli siitäkin neliön tapainen. Myös ponchon helman resorista tein läpän, jotta tyyny on helppo ottaa pois ja tyynyliinan voi myös pestä. Tiimarista löytyi kivoja edullisia puunappeja, joilla tyynyliinoihin sai pieniä yksityiskohtia.



Valmis tyynykasa sohvanpäällä. Nyt sohva on vallan muhkea ja pehmeä, jossa on mukava nukkua pienet päiväunet. Enää haaveilemani koira  puuttuu sohvalta kuorsaamasta..

Vasemmalla kuvassa näkyy isot ompelemani tyynyt (tummanharmaa ja vaaleanharmaa), sekä etualalla uusin vaalea pitsihenkinen tyyny. 
Oikeanpuoleisessa kuvassa pieni yksityiskohta uudessa palmikkotyynyssä.

Eli jos et jaksa itse neuloa kauniita tyynyliinoja, käy ihmeessä kaivelemassa omaa vaatekaappia tai kirppareita. Sieltä voi löytyä upeita kankaita ja pintoja, joista saa ihania pieniä yksityikohtia kodin sisustusta piristämään!


No comments:

Post a Comment