Thursday 11 April 2013

Erilaista pikaruokaa

Hyvä ruoka on yksi suuri intohimoistani ja sen olen oppinut perheeni kautta. Välillä naureskelemme sitä, kuinka paljon yksi perhe pystyy edes puhumaan ja nauttimaan ruuasta niin paljon kuin me. Kun suunnittelemme reissuja tai vapaa päiviä, mietimme ensin mitä syödään. 
Kuitenkin arjen keskellä sitä toivoo, että voisi tehdä hyvää ruokaa ja nopeasti. 
Terveellisyys on aina plussaa, mutta uskon että ihminen saa kuitenkin syödä melkein mitä vain, kohtuudella. 

Monien kokeilujen jälkeen olen löytänyt muutamia nopeita ja helppoja ruokia, joita valmistaa vaikkapa lounaaksi tai äkkiä työpäivän jälkeen. 

Tässä siis arjen pikaruokaa!


Katkarapu pasta
1. Keitä pasta kypsäksi, valuta ja laita takaisin levylle miedolle lämmölle
2. Lisää pastan joukkoon muutama lusikallinen smetanaa
3. Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, limellä tai muilla lemppari mausteilla
4. Sulata katkaravut ja sekoita ne pastan joukkoon

Nauti!


 Savulohi salaatti
1. Laita salaatti lautaselle ja pilko sekaan kurkkua, paprikaa, tomaattia, punasipulia ja suolakurkkua
tai muita kasviksia joita kaapista löytyy.
2. Lisää päälle savulohta
3. ripottele salaatin pinnalle pähkinöitä, siemeniä tai leipäkuutioita (kuvassa soijassa paahdettuja kurpitsan siemeniä)
4. lisää halutessasi salaatinkastiketta ja syö
 Wokki nro1 (kuvassa)
 1. keitä nuudeleita tai riisiä
2. Laita kattilaan valmis wokkikastike
3. lisää joukkoon hieman soijaa, chiliä, limen mehua tai muita mausteita
4.heitä mukaan haluamasi kypsä proteiini: katkaravut, liha, tofu, soijasuikaleet yms..
4. Korianteria päälle tuomaan lisää itämaista makua

 Wokki nro 2 
1. Valmistele haluamasi proteiini: liha, kala, katkarapu, tofu, soijasuikale
2. Lisää wokkipannulle rkl öljyä ja lisää pieneksi leikattua kiinankaalia ja paista sitä kokoon hetken aikaa. 
3. lisää mukaan muita kasviksia esim. sieniä ja paprikaa.
4. lisää wokkiin korianteria oman maun mukaan
5. lisää joukkoon kypsä proteiini
6. Mausta kalakastikkeella, soijalla, limellä ja halutessasi chilillä.

 Molemmissa wokeissa valttia on nopea valmistus aika. Eli aineksia ei muhiteta pitkään pannulla vaan ne lähinnä käytetään nopeasti pannulla. Kasvikset saavat jäädä rapeiksi. 
Kasviswokkiin voi halutessaan lisätä kananmunaa tuomaan lisää täyttävyyttä. eli valuta raakaa kananmunaa wokin sekaan pannun pohjalle ja tällöin kypsennä wokkia hieman pidempään, jotta muna todella kypsyy.


Avokado pasta  (päivitän kuvan myöhemmin)
Kyllä, taustalla on kuuluisa avokado pasta, mutta monien kokeilujen jälkeen olen saanut sen yksinkertaistettua niin, että se valmistuu samassa ajassa kuin pastakiehuu, eli parhaimmillaan muutamissa minuuteissa.
  
1. Aloittakaamme vedenkeittämisestä.Kun vesi kiehuu, heitä sekaan pasta ja lisää veteen suolaa
2. Pilko kulhoon avokadot (n.1kpl/syöjä) ja lisää joukkoon limen tai sitruunan mehua jottei avokado tummu 
3. Mausta mustapippurilla, valkosipulilla ja chilillä 
4. Kun pasta on kiehunut, ota suolaista keitinvettä vajaa 1dl/syöjä ja lisää avokadojen sekaan 
5. Lisää kastikkeen joukkoon parmesanraastetta (valmiiksi raastettu juusto nopeuttaa ruuan valmistusta, mutta maku on tietysti parhain jos jaksat raastaa juuston itse) sen verran, että kastike on tasaisen vaaleanvihreän näköistä.  
6.Voit halutessasi lisätä joukkoon tuoretta basilikaa, mutta hyvää se on ilmankin. 

Herkullisia ruokahetkiä kaikille! 
Hyvää ruokaa voi todella tehdä nopeasti ja kiireessäkin, vain mielikuvitus on tässä rajana!

No comments:

Post a Comment