Thursday 4 April 2013

Pajuinen pääty

Viimeisin projektini sai alkunsa pääsiäisenä. Sänkyni on jo pitkään kaivannut päätyä ja lopulta päädyin valmistamaan päädyn itse, punomalla sen pajusta. Olen joskus monia vuosia sitten tehnyt pajutöitä, mutta käytännössä hommaan ryhdyin täysin tietämättä mitä siitä syntyy.

Tarkoituksena oli punoa pajusta matto, jonka kiinnittäisin seinään.

Ensin oli noudettava takakontillinen pajuja. Rakennus puuhassa oli jatkuvasti mukana koiravanhus, joka aina välillä kävi salaa tarkistamassa että sängynpääty myös maistuu hyvältä.

Paksummista pajuista tein kehikon, johon aloin pujoitella ohuempia oksia.

Lopulta pajumatto saikin ympärilleen puukehykset, jonka ansiosta päätynäyttää siistiltä ja pukevammalta. Sattumoisin varastosta löytyikin kaikki tarvikkeet ja pääty oli valmis kahdessa päivässä!

Pääty omalla paikallaan

Tällainen siitä sitten syntyi! Toki pajuosio on hieman itsetehdyn näköinen, mutta voin olla ainakin varma, että toista samanlaista päätyä tuskin löytyy. Nyt sitten on harkinnassa käsittelenkö puukehykset antiikkivahalla tummiksi, toisaalta tämä käsittelemätönkin lauta on melko veikeän näköinen.. Iltaisin on ollut mukava kömpiä peiton alle ja huomata hento pajun tuoksu ympärillä. Pilkottipa pajujen lomasta muutama pajunkissakin ja kun tarkkaan katsoo, on havaittavissa myös selvästi koiran mutustelemia oksia.

2 comments:

  1. Heips, On kyllä upea sängynpääty, todella!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! kyllä sen alla kelpaa silmiä lepuutella :)

      Delete