Tuesday 9 April 2013

Ensimäinen mosaiikkityöni


Ilmeisesti kevääseeni kuuluu kaiken uuden kokeileminen, sillä netissä pyöriessäni huomaan jatkuvasti etsiväni kaikkea uutta kivaa tekemistä. Tämä tapahtui taas kun jostain eteeni ilmeistyi mosaiikkitöitä. Aloin heti miettimään mitä monimutkaisempia ideoita mosaiikkityön kokeilemiseksi, kunnes päädyin hieman helpompaan ideaan. 

Tarkoituksena olisi tehdä kaunis mosaiikkipohja yrttikasvihuoneeni pohjalle. 
Kävin ostamassa lasimosaiikkiia, liimaa, pihdit ja saumauslaastia. 


Väreiksi valikoitui sininen, vaaleaharmaa ja violetti. Paikallisesta askarteluliikkeestä ei tosi löytynyt juuri niitä unelmieni värejä ja sävyjä, mutta jahka harrastuksesta innostun enemmänkin, voin tilata unelmieni värit netistä!


 Ensin oli aseteltava laatat haluttuun asentoon ja liimasin ne liimalla kiinni alustaan. Liikkeessä suosittelivat, että laattaliima on parhain kiinnitysväline. Etenkin jos vaarana on laattojen valuminen alustastaan. Laattaliimaa/kaakeliliimaa saa rautakaupoista.

Saumausta. Kannattaa hankkia tuhoutumista kestävä kulho, lusikka ja käsineet tähän hommaan.




 Saumaus oli mukavaa puuhaa, sillä nopeasti sai käsityksen valmiista työstä. Tässäkin varmasti kokemus tuo viisautta, mikä on paras tapa tehdä saumat. Itse käytin paljon sormiani, näin sai hyvän otteen työhön ja sai tehtyä pikkutarkkaakin työtä. Ja ikuisena savitöiden rakastaja on aina mukava upottaa omat kädet massaan ja muotoilla työ valmiiksi ilman välikäsiä. Tässä työssä kyllä on hyvä pitää suojakäsineet käsien suojana.

Ainoa pohdintaa aiheuttava ilmiö oli laattojen puhdistus saumauslaastista. Pitkän puhdistuoperaation jälkeen, kuivuttuaan laatoissa oli yhä hento laastipinta.. Mutta yrittini tuskin valittavat haalistuneista laatoista.


Kyllä nyt yrttien kelpaa!


Itse olen vallan tyytyväinen lopputulokseen ja oli vapauttavaa kun työ valmistui niin nopeasti. Myös voin todeta työn hartiaystävälliseksi, kun ei tarvitse näperrellä sormilla ja hartiat korvissa.
Viimekesän barcelonan matkalla nähtyihin Gaudin mosaiikkitöihin on toki vielä matkaa, mutta tässä on koko elämä aikaa harjoitella!

Lisäksi suurta iloa tänään aiheutti se, että kuulin ensimäisen muuttolokin rääkäisyn, 
kevät todella on tulossa! 
kuuntelepas muuten tänä kesänä lokkeja, eikö ne huudakin aina: tiiiiiiia!
Vai onko tämä vain omassa päässäni??


No comments:

Post a Comment