Friday 23 January 2015

Thaimaan reissu

Nyt palaan siihen mitä moni minulta onkin jo toivonut, eli pientä infoa loma reissustani. Syksyllä ehkä siinä pimeimmällä hetkellä minut vuosittain valtaa sellainen kaukokaipuu. Kuinka ihanaa onkaan selvitä vuoden raskaimmista kuukausista, jolloin valo vain helähtää taivaanrannassa tai niinkuin täällä Kuopiossa marraskuussa aurinkopaistoi hurjat 12 minuuttia, kun tiedät että pian sinua odottaa matka lämpöön ja valoon. Tämän ajatuksen hurmiossa olin pian varannut matkan itselleni oikeasti kauas, Thaimaahan. Kerran olen käynyt siellä aikaisemminkin ja nyt oli aika tavata buddhien ja hymyilevien thaimaalaisten kanssa jälleen.

Rakastan matkustelua ja erilaisia kulttuureja ja pyrin aina välttämään parhaani mukaan pahimmat turistimassat, mutta valitettavasti näillä budjeteilla ja yksinmatkustelu periaatteella matkani hyvin usein sijoittuvat juuri näihin turisti rysiin. Kuitenkin tästä huolimatta uskon siihen, että kun olet sydän ja silmät auki, näet paljon myös siellä, missä toiset tahtovat menun äidinkielellään ja shoppailevat uimapatjoilla vuoratuissa supermarketeissa bliv saippuaa. 


Matkustin siis perinteisellä pakettimatkalla Phuketiin, mikä on vallan yksinkertaista kunhan hoidat itsesi aikataulun mukaan Helsinki-Vantaalle, matkayhtiö hoitaa loput. Vietin uudenvuoden vaihteen Afganistanissa (tai siis siellä ilmatilassa), koin elämäni ensimäisen oikeasti kamalan jetlagin, menetin nukkumisella yhden vuorokauden elämästäni ja pääsin aloittamaan ihanan loman, ihan omassa rauhassa. 


Matkaani kuului ihana uusi harrastus sukeltaminen! Tästä kirjoittelenkin sitten erillisen blogitekstin. Sekä ihanin joululahjani - Thai kokkaus kurssi, joka saa myös arvoisensa oman postauksen myöhemmin. Muuten matkani sujui pitkälti leväten, hyvää ruokaa syöden, rapuja karkuun pomppien, bussi ja skootteri seikkailujen lomassa, Thaimaan suurinta buddha patsasta tervehtien, koiria valokuvaten, käärmeitä karkuun juoksien (siinä muuten jää aika nopeasti kakkoseksi), ihanan kollegan kanssa keskustellen, hotellini ihanaa thai perhettä seuraillen ja lenkkeillen uimarannalla (vaikka aluksi mielestäni oli mielipuolista urheilla siinä kuumuudessa). Loma todella teki tehtävänsä ja saattaa hyvin olla että minut löytää Aasiasta yllättävän pian uudelleen. 

 Rukouskellot Ison buddhan juurella helisivät tuulessa ja kun tuuli oli suotuisa, kuului ääni myös alas kaupunkiin.


 Luulempa, että joku on toivonut tältä kaverilta apua finanssi asioissa.. 

 Wat Chalongin temppeli, jonka vieressä paukuteltiin ilotulituksia ja koirat nukkuivat hymyillen

 Kaksi isoa Buddhaa vai miten se nyt meni..

 Please, do not toutch the monkey.. 

 Ihan äly tulinen Som Tam, ankkaa ja sticky ricea

 Ääri herkku: kotikadun Phad Thai maksoi hurjat 1,5€

 well, hello!

 ikuisesti minua naurattaneet sähköjohtoviritelmät toivat kotoisan olon (jos joku on nähnyt jatkojohtoviritelmäni kotonani niin ymmärtää tämän yhdenmukaisuuden)

wishes to the sky..


 jos makoilet palmun alla, jossa myös vihreää aluskasvillistoa, pidä silmät tarkkoina, täällä voi olla käärmeitä.. tai siis kobra niinkuin englantia ymmärtämättömät venäläiset sitten olettivat kun yritin varoittaa heitä.. 

  snorklaus kaveri

No comments:

Post a Comment