Thursday 22 January 2015

Kookos-minttu kuorinta


Tämä ruskeaksi lomallaan muuttunut on nyt palannut ihanalta ja rentouttavalta lomalta takaisin normaaliin arkeen. Pienien käynnistysvaikeuksien jälkeen maltoin jopa lomakuvien selailulta palata blogin kirjoittelun pariin! Nyt pääsen kirjoittelemaan teillekin kaikkea mitä kokeilin läheisilleni joululahjaksi. Ensimäiseksi voinkin kertoa teille vinkistä, joka sopii kaikille joiden iho kärsii talvisin aavikoitumisesta tai ruskettumisen seurauksena aiheutuneesta valkoisen ihopölyn leijailemisesta kaikkialla. 

Törmäsin projektilan blogissa kivalta vaikuttavaan ohjeeseen, joka pääsikin nopeasti testauksen alle. Talo Luckin blogissa löytyi myös ihanalta vaikuttava appelsiini versio. Raikkaan mintunvihreä väri virkistää pimeissä illoissa ja iho kiittää ihanasta kuorinnasta ja kosteutuksesta. Tämä on myös siitä ihana tuote, että se on niin luonnollinen että sitä voi vaikka syödä - kovin hyvää se ei ollut, mutta tuoksu houkutteli testaamaan. 



 Tee-se-itse Kookoskuorinta voide

- 1 dl kookosöljyä
- n. 2-2,5 dl sokeria tai suolaa
- 1 rkl piparminttu uutetta
- 1 pisara vihreää elintarvikeväriä 

  1. Laita kookosöljy kulhoon ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa niin että öljypehmenee tai muuttuu ikäänkuin läpinäkyväksi.
  2. Ala lisätä sokeria tai suolaa n. 1,5-2 dl ja lisää myös piparminttu uute ja elintarvikeväri. Sekoita ainekset keskenään niin, että sokeri/suola värjäytyy tasaisesti. Jos seos vaikuttaa liian notkealta, lisää sokeria/suolaa kunnes siinä on haluttu koostumus. Huomaathan, että kookosöljy kovettuu alle +25asteessa, joten seos jämäköityy itsestäänkin melko paljon! 
  3. Lusikoi kuorintavoide ilmatiiviiseen purkkiin ja koristele haluamallasi tavalla esim. kauniilla nauhalla.
 
Nautiskele sellaisenaan tai esim. rentouttavan saunan yhteydessä, mielummin tietysti siis iholle imeytettynä, en tiedä miten terveellistä on syödä monta desiä vihreää suolaa.. Kokeilin kuorintavoiteen tekemistä suola ja sokeri versiona. Itse olen tottunut käyttämään suolaa ja olen ollut siihen itse erittäin tyytyväinen! Mutta eräs sisarukseni, sellainen vähän samannäköinen kuin minä jolla on kaksi koiraa, voisi antaa minulle käyttökokemuksiaan sokerikuorinta voiteen käytöstä!
 
Mutta sen tiedän jo nyt itse kertoa, että valkeat pölähdykset hihansuistani ovat vähentyneet ja iho on kuorinnan jälkeen ihanan pehmeä ja kostea, ettei muita voiteita tai rasvoja ole tarvinnut käyttää!

 ____________________________________________________________

Here is one of my christmas presents I tested last year. I truly recommend to try this eco and skinfriendly and also kind of delicious DIY coconut-mint scrub. My desert dry skin really praises this easy DIY product! You can find instructions in english from here.

No comments:

Post a Comment