Saturday 3 May 2014

Pancake brunch

Minulla on aivan ihana perhe, meitä yhdistää se, että nautimme kaikki elämästä ja etenkin syömisestä! Yleensä keskustelumme kääntyvät jossain vaiheessa ruokaan tai ainakin seuraavan ruuan suunnitteluun. Veljeni on suuri taituri kaikenlaisessa hifistely aasialaisessa kokkaamisessa, siskoni on äärimäisen taitava laittamaan mm. brunsseja ja hemmotteluruokaa, isäni on hyvä grillaamaan ja keksimään kokoajan uusia ideoita ja reseptejä, äitini on nerokas keksimään uusia erilaisia salaatteja. 


Onkin ihanaa vierailla aina perheeni luona, sillä opin jokakerralla jotain uutta. Eräänä viikonloppuna siskoni luona, päädyimme valmistamaan unelma sunnuntai brunssin. Jostain syystä minulla on vuosia ollut lettukammo tai ne on ihan ok, mutta lähinnä melko tylsiä tai mauttomia - mutta siskoni osoitti kammoni aivan vääräksi. 

Valmistimme lettuja Kauhaa ja rakkautta blogin lettu ohjeella, jonka löydät täältä. 
Letut oli siten erilaisia, että niissä käytettiin spelttijauhoja, mikä teki niistä täyttäviä mutta hyvin herkullisia. Täytteinämme toimi sitruunarahkakermavaahtomössö ja erilaisia marjoja, mutta myös suolainen täyte aurajuustoa ja hunajaa! 

 
cream with cranberries, rasberries and sea buckthorn berries


My favourite: Finnish blue cheese and honey


 I had a pancake brunch with my lovely sister. I normally have avoided pancakes but my sister proved that I have avoided them in vain. We made these pancakes with spelt flour that made them a bit more rich and tastier. The Original recipe is from here (only in finnish). But its easy to make

5 dl milk
2 eggs
1,5 - 2 dl flour
1,5 - 2 dl spelt flour
hint of salt
1 tsp sugar (add to your taste, you can also make sweet filling)
2 tbsp melted butter
 - you need butter also in frying -

Mix up milk and eggs together. Add flour, salt and sugar. Add melted butter.
Let the dough swell about 30 minutes.

No comments:

Post a Comment