Wednesday 7 May 2014

Drown your sorrows in butter

Jokaisella on varmasti ollut sellainen päivä, jolloin olet juossut pää kolmantena jalkana ympäriinsä etkä oikein ehdi syömäänkään mitään. Illalla kotiin päin mennessä muistat, että piti käydä ruokakaupassa ostamassa ruokaa, mutta vieressä on Mc Donalds tai joku muu paikka joka houkuttelee sinua luokseen neon valoillaan ja tarjouksella superhampurilaisesta, jonka sisältö tosiasiassa on leipää, pakastettupihvi, muutama suolakurkku ja majoneesia. Mutta silloin kun on nälkä, laiskottaa ja kaipaat nopeaa verensokerin nostatusta - mikään ei voisi olla parempaa.. 

Vai voisiko? Tällaisen päivän jälkeen silmäni jäivät Hesburgeriin, mutta jalkani kävelivät kuitenkin ruokakauppaan silkasta pihiydestä. Kori kainalossa katson hevi -osastoa ja silmiini pomppaa nippu parsaa. Kummastelen sen kallista hintaa ja käännyn toiseen suuntaan. Silmiini pomppaa nyt luomu parsaa! joka näyttää paremmalta ja kas, hintakin on pienempi (kilohintoja en katsele). Pääni pohtii, että parsan keittäminen on aika nopeaa hommaa ja mikä on ihanampaa kuin hollandaise kastike!! Kotiin mars ja hommiin! 


Kuori parsat ja laita ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen 2-3minuutiksi. 

Ainekset 4 hlö:lle
 2 keltuaista
2-3 rkl vettä
1-2 tl sitruunamehua
150g voita
 Mausta suolalla ja pippurilla, voit lisätä myös sitruunaa oman makusi mukaan.

Sulata voi kattilassa, mutta älä ruskista. Sotke kulhoon (kuumuuden kestävään) kananmuna, sitruunamehu ja vesi. Laita kulho kuumaanvesihauteeseen ja vatkaa aineksia kunnes seos alkaa paksuuntua. Lisää joukkoon pikkuhiljaa voi sula, kokoajan seosta voimakkaasti sekoittaen, mausta. 

Kun olet nautiskellut tämän ihanuuden, huomaat että hollandaise kastiketta on vielä jäljellä, suosittelen hankkimaan myös hyvää leipää jota voit sitten dippailla tähän sulaan kultaan. Helppoa ja nopeaa ja roskaruokaolo, jonka vältät syömällä parsaa ja käytännössä pelkkää voita, on valtaisan ihana ja voit nautiskella illasta hollandaise kastiketta nenänpäässä (olet nimittäin luultavasti nuollut lautasen puhtaaksi ja täten välttänyt myös tiskaamisen!)



Everyone have had a day when you just simply forget to eat. In the evening you are so hungry that you start to dream about big mac or other junkfood. I had this kind of urge and I was walking next to a line of fastfood restaurants and my eyes stayed there but my feet kept walking just because of my budget. In the grocery store I saw organic asparagus that wasn´t even expensive! (Asparagus prices in Finland are ridiculous!) At that moment I desided to make asparagus and hollandaise sauce. 

I just have to tell you, that salty junkfoodfeeling is easily avoided by eating asparagus and de facto just butter. And after this wonderfull meal you can enjoy your evening having hollandaise sauce on top of your nose (because you have probably licked your plate and avoided washing dishes too!)

 

 

No comments:

Post a Comment