Tuesday 30 June 2015

Ystäväni bataatti

Myönnän olleeni pitkään, liian pitkään, bataatti rasisti. Bataatti on ollut mielestäni ihan liian makea ja kaikenlisäksi vielä juures, joka tuo mielikuvan lantuista ja päiväkodin kesäkeitosta. Nyt kuluneen kevään aikana törmäsin bataattiin usein ja joka kerran innostuin hieman lisää. Viimeviikolla menin taas aivan lemppari lounaspaikkaani Ravintola Urbaniin, jossa tarjolla oli melonikeittoa, lohiwokkia tai bataattikeitoa ja jälkiruoka. 

Heti ulko-ovella meitä informoitiin, että lohi oli päässyt loppumaan ja jäljellä oli enää bataattikeittoa. Sisäinen bataattirasistini hymähti närkästyneesti, kun joutui istumaan bataattikeitto lounaalle. Ystäväni kanssa kauhoessamme ensimäiset lusikalliset suuhumme, molempien silmämunat pullistuivat valehtelematta puolisenttiä ulos kuopistaan. Yritimme hillitä ruokanirvanan lieveilmiöitä (hyminä, ylikorostunut hymyily, päänpyörittely, jatkuva superlatiivien listaus), ettemme häiritsisi naapuripöydän tätejä. Tämän jälkeen olen hyvästellyt bataatti rasistin ja päädyin kokeilemaan bataattikeittoa itsekin.

Tässä siis teille täyteläinen pähkinäinen bataattikeitto ohje

Tarvikkeet:
- 600g bataattia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 600 ml kasvislientä
- 400ml kookosmaitoa
- 4 kpl pekaanipähkinää raastettuna
- timjami
- suola
- sokeri
- voi


Keitä bataatti ja sipulit kypsäksi kasvisliemessä. Soseuta kypsät kasvikset sauvasekottimella tasaiseksi seokseksi. Lisää kookosmaito sauvasekottimella sekoittaen, jotta keitosta tulee kuohkeaa. Kiehauta keitto ja mausta timjamilla, suolalla ja hippusella sokeria. Raasta keiton joukkoon pekaanipähkinät ja lisää lopuksi voita. 




No comments:

Post a Comment