Thursday 4 June 2015

viinirypäleitä adoniksen käsivarsilla


Sain ystävältäni kirjeen, jonka mukana tuli pieni viesti itselleni "millainen on sinun Paratiisisi?".
Olen aina uskonut siihen, että luomme itse ns. oman paratiisimme elämäämme, ihan tänne maanpinnalle.  Enkä tarkoita kookospähkinädrinksuja palmujen alla, samalla kun paidaton adonis tarjoilee sinulle niskahartiahierontaa ja viinirypäleitä (sitäpaitsi toisen syöttämänä viinirypäleitä on vaikea syödä). Tarkoitan ihan arkista elämäämme ja sitä, kuinka paljon nautimme siitä. 


Tiedän omastakin kokemuksesta, että onnellisen ja tyytyväisen elämän suurin merkitys löytyy asenteesta. Kohdatako elämä mahdollisuuksien vai rajoitusten kautta. Henkinen hyvinvointi ja onnellisuuden etsiminen tuntuu nyt olevan jokapaikan trendi. Sitä toitotetaan lehdistä blogeihin, elämäntapavalmennuksista viini-illan keskusteluihin. Mutta mietin usein, kuinka moni todella tekee asialle jotain. Kuinka monen asenne todella on kohdillaan. Toki tehdään elämäntapa remontteja, aloitetaan kirsikankivi-aloevera-hampunsiemen dieettejä, muutetaan Balille parantamaan maailmaa (kröhöm) ja puhutaan hetkessä elämisestä..



Ihan jo hengästyttää mitä kaikkea hurjaa pitääkään tehdä, ollakseen tyytyväinen, onnellinen, luomu, tasapainoinen, aina iloinen, aktiivinen, sosiaalinen, kansainvälinen ja kaikenlisäksi vielä oma itsensä.  Tämä voi toki olla jonkun paratiisi, mutta oma paratiisini on sitä, että uskallan elää juuri niin kuin oma kehoni ja sydämeni sanoo. Sitä paitsi, kaikki eivät tule onnelliseksi samoista asioista, toinen nauttii sukeltelusta valkohaiden kanssa, toinen taas tykkää syödä perjantaisin juustonaksuja. Olisi myös luonnotonta muuttaa itseään joksikin toiseksi, kuin mitä on, vain siksi, että oletamme sen tekevän onnelliseksi. 



Siis paratiisi syntyy elämällä. Tekemällä, toimimalla juuri niin kuin sydämesi sanoo tänään. Olemalla lempeä itselle, tunnistamalla tunteensa ja tuntemuksensa. Kuuntelemalla ympäristön sijasta sisintä ja löydettävä rohkeus toimia. 

Tarkoittaako sinulle paratiisin luominen kaiken muuttamista tai sitä, että otat kerran kuukaudessa itsellesi päivän, jolloin teet jotain mistä juuri sinä nautit.. 

Se on sinun paratiisisi ja saat tehdä siellä mitä tahdot! 


(kuvat on pinterestistä ja löydät ne blogissa nähtyä kansiosta täältä)

No comments:

Post a Comment