Thursday 2 April 2015

Massaged chicken served with happiness


Elämääni on teemoittanut nyt alkuvuonna Etelä-Amerikka. Olen törmännyt tähän mantereeseen monessa yhteydessä: tälläkin hetkellä yksi lemppari bloggaajani seikkailee Meksikossa ja sain jonkin aikaa sitten uuden ystävän, joka on viettänyt elämänsä alkutaipaleet tällä mantereella. Pääsin nauttimaan Barcelonan matkallani myös Etelä-Amerikkalaisen perheen arkielämästä ja sanoin kuvailemattoman hyvän kokin kokkauksista. Minulla on sopimus sieluni kanssa (koska me molemmat tiedämme, että olen onnellisin matkustellessa), että sieluni saa liidellä ympäri maailmaa silloin kun joudun olemaan paikoillani arjen keskellä. Sieluni lienee siis juuri nyt Etelä-Amerikassa. 


Tänään minulle kävi kumman ikävä asia. Huomasin, että hyllynpäällä hyvää seuraa odottanut sangria oli menossa ihan kohta vanhaksi - siis totaalinen sangria onnettomuus! Toiseksi, onko sinulle koskaan käynyt niin, että näet kaupassa jonkin ruuan olevan hyvässä alennuksessa, etkä tiedä yhtään mitä siitä edes teet, mutta ostat sen silti "kun halvalla saa"? Noh, jääkaappiani on täyttänyt paketillinen kanankoipia, sellaisia ällö valmiiksi marinoituja. Sangriaa, kanaa, sielunkaipuu Etelä-Amerikkaan... illallinen alkaa muodostua. Pikainen googlaus ja idea on syntynyt.


Jos siis joku luuli, otsikostani päätellen, minun laajentaneeni hierontapalveluni myös siipikarjan hoitamiseen with happy ending, niin joudun tuottamaan pettymyksen. Kyseessä on yksi minulle eniten onnea aiheuttavista toimenpiteistä, nimittäin ruuanlaitto. Etelä-Amerikkalainen ruuanlaitto ansaitsisi ihan oman postauksensa, mutta tällä rajallisella omakohtaisella kokemuksellani voin todeta ruuan olevan lihapainotteista erillaisilla kasviksilla ja riisillä höystettynä, herkullista ja sitä kannattaa nauttia hyvässä seurassa. Mutta ruoka on paljon monipuolisempaa kuin vain meksikolainen tortilla, tacot ja cuacamole.



Kanankoivet pääsivät ensin perusteelliseen suihkuun, jolla ällö valmismarinadi poistui kanan pinnalta, kuivatus ja laita koipi odottamaan hierontaa. Valmista marinadi kanalle ja hiero se kanan pintaan (hankaus tai täristelyotteella). Laita kana uuniin 200asteeseen 50 minuutiksi. Tällävälin leikkaa kasvikset siivuiksi ja keitä riisi. Kun kanan pitää olla uunissa vielä n. 10 minuuttia, valmista kasvishöystö. 


Etelä-Amerikkalainen marinadi
- 1,5 rkl tomaattipyreetä
- chiliä maun mukaan
-suolaa, pippuria, paprika maustetta, jauhettua korianteria
- 1 rkl oliivi tai rypsiöljyä

Kasvis-riisi höystö
- punasipuli
- shalottisipulia
- valkosipulia
-  porkkana
- paprikaa
- tuore chili
- 1-2 annosta riisiä
- öljyä paistamiseen
- suola, pippuri, kuivattua oreganoa, paprika mausetta

Paista kasvikset öljyssä, lisää mausteet ja nautiskele esim. hierotun kanan kanssa.



Lately my life has been arounded with Sout American theme. I made a deal with my soul that it can travel around the world when I have to stay in normal life and I think that my soul is now in South America. Today I had terrible accident! there was a sangria bottle on my shelf and I noticed it was almost going out of date! what a great mistake! That ment that I had to drink sangria and make some food with chicken so I desided to make South American inspired food. I made chicken legs with tomato-pepper-chili-coriander marinade and fried some vegetables and rice with South American seasoning. 

Hola gente linda de Sudamérica y espero verlos algún día!

No comments:

Post a Comment