Wednesday 25 June 2014

Sun-dried tomatoes

Nyt kun kesä alkaa muka suomessakin olla täysillä menossa, ovat myös erilaiset kasvikset nyt edullisimmillaan. Hankin jo muutama vuosi sitten itselleni kasviskuivurin sienien kuivailuun, mutta nyt se harrastus on vienyt minut mukanaan. Kirjoittelen kokeiluistani myöhemmin lisää!

Viimeisin kokeiluni on ollut ajatuksissani jo pitkään ja päätin kokeilla aurinkokuivattujen tomaattien tekemistä. Niitä voi tehdä myös uunissa, mutta tässä kokeiluni kasvikuivurilla. 


Lohkoa tomaatteja sopivan kokoisiksi palasiksi, tein omani ihan tavallisista tomaateista, mutta suurimmassaosassa ohjeista on käytetty luumu tai minitomaatteja. Laita ne kuivuriin paksupuoli alaspäin ja kuivaa ne kuiviksi n. 50 asteessa. Itselläni ne olivat kuivuirissa varmaan vuorokauden verran.

Seuraavaksi alkaakin hauskin osuus, eli mauste öljyn tekeminen. Tässä vain mielikuvitus on rajana! Voit laittaa öljyyn chiliä, tuoreita yrttejä, valkosipulia, sitruunaa, mausteita .. 
Omaan öljyyni tuli valkosipulia, chiliä, hiukan suolaa, pippuria ja sitruunaa. 

Desinfioi purkki ja laita tomaatit purkkiin. lisää öljyä (neitsyt oliiviöljy), mausteita ja muita aineksia. Anna tomaattien maustua ainakin viikko ja herkuttele! 

 
I bought a vegetable dryer a few years ago and now I made my own version od sun-dried tomatoes. You can do them your self also in owen but here is my experience with dryer.

Cut tomatoes to slices (use sweet tomatoes) and dry them in dryer about in 50 degrees. I dried them about 24 hours. The next step is the best: making the oil. Use extra virgin olive oil and add there anything to your taste: garlic, fresh herbs, salt, pepper, chili, lemon... 

In my oil I added garlic, chili, salt, pepper and lemon.
 Leave tomatoes to oil least for a week and enjoy!


No comments:

Post a Comment