Saturday 28 June 2014

Sauna

Vanhempieni rivitaloasuntoa on koristanut pidemmän aikaa maailman tavallisin sauna. He eivät pääseet vaikuttamaan paljoakaan materiaaleihin talon valmistuessa, joten tyytyminen tavallisiin lauteisiin ja siniseen lattiakaakeliin oli välttämätöntä. Muutama vuosi sitten päätimme käsitellä saunan tummaksi, savusaunan näköiseksi, yllätykseksi äidilleni. Itse sain nautiskella äitini kanssa pakomatkasta kanarian saaren lämmössä ja tälläaikaa isäni maalasi saunan salaa tummaksi. Erään putkiremontin vuoksi saunamme katto piti purkaa ja täten myös maalata uudestaan. Remontti firma päätti olla ystävällinen ja maalasi samalla lauteetkin samalla maalilla, tosin tietämättä, että lauteisiin piti laittaa eri ainetta kuin seiniin ja kattoon. Tämä maali alkoi sitten halkeilla ja kulua irti lauteista. Tämä sepustus tähän alkuun varoitukseksi siitä, että kannattaa todella valita tarkkaan ne materiaalit sinne lauteisiin ja paneeleihin! 

Hioin vanhat lauteet ja laitoimme niihin harmaasävyisen Tikkurilan supi saunavahan.

Tältä saunamme näytti tummana - Before:


Tältä saunamme näytti uuden käsittelyn jälkeen - After: 


Itse pidän lopputuloksesta todella paljon! Siistimme hieman jotain pieniä kohtia myös tummista paneeleista tummalla liberon maalilla. Lauteiden käsittely oli hyvin helppoa kunhan hoksasimme että se ylimääräinen vaha todella kannattaa pyyhkiä pois. Erheiden kautta voittoon ja saunasta tuli todella onnistunut ja moderni. Teimme lisäksi myös selkänojan, joka valitettavasti ei päässyt vielä tarkoitukseensa, sillä odottelemme nyt kuituvaloja, jotka tähän selkänojaan asetamme. Siitä siis kirjoittelen myöhemmin. 

Tikkurilan saunavaha oli mielestäni oikein helppokäyttöinen ja voin suositella sitä muillekin. Eräs ystäväni kokeili luonnonmukaisia Bloomin ympäristöystävällisiä maalia saunaan ja nekin toimivat kuulemma erittäin hyvin!

lähikuvaa lauteen pinnasta käsittelyn jälkeen

 Oikea remonttinainen juo punaviiniä samalla kun hioo!
Real renovating women drinks redwine while sanding



I renewed my parents sauna with sanding the benches and finished them with grey bench wax. We also made a backboard but they are still unfinished because we are applying some fiber optics later.

No comments:

Post a Comment