Wednesday 10 July 2013

Sadepäivän curry

Sateisena päivänä on mukava laittaa ruuaksi jotain hieman lämmittävää ja mukavaa ruokaa. Pitkään eräs resepti oli jo pyörinyt keittiönpöydällä ja päätinkin testata sitä. Pian asuntoni täyttikin hieman jouluinen tuoksu, johon sekottui curry, kaneli ja kardemumma. 



Kikhernecurry (4annosta)

 - 1 rkl öljyä                                               
- 1 sipuli                                                  
- 2  valkosipulin kynttä                           
- 2 tl currya                                             
- 3 dl vettä                                               
- 1 kasvisliemikuutio                               
- 3 rkl tomaattipyreetä                             
- 1 kanelitanko                                        
-  1 tl kardemummaa                               
- 1 prk säilöttyjä kikherneitä                   
- 3 dl ruokajugurttia                                

Ohjeet

Kuumenna öljy kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä, lisää curry. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree, kaneli ja kardemumma. Anna hautua hiljalleen noin 10 minuuttia. Valuta vesi kikherneistä ja lisää joukkoon. Hauduta vielä 10 minuuttia. Sekoita jogurtti joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoa riisin kanssa. Itse halusin maksimoida makuelämystäni ja lisäsin joukkoon leipäjuusto kuutioita.

No comments:

Post a Comment