Tuesday 9 July 2013

Maailman nopein keittiöremontti

Olen asunut pitkään vuokra-asunnossa ja se on haasteellista sisustusintoilijalle. Onneksi minulle on siunaantunut ihana vuokranantaja, joka on sallinut minun tehdä lähes mitä haluan täällä asunnossa. Maalilla asunto sai kivasti uutta ilmettä, mutta keittiö on vaivannut mieltäni pitkään. Olen pohtinut päänipuhki miten saisin siitä itselleni sopivan ja todennut että se vaatisi niin suuren remontin, että on parempi tyytyä siihen että minulla nyt vain on yksinkertaisesti tylsä keittiö.

Pyörittelin ajatuksissani mahdollisuutta maalata valkeat melamiinikaapinovet eriväreillä, mutta jahka tulevat asukkaat eivät pitäisikään värivalinnoistani. Mietin myös ovien vaihtamista, mutta tämän keittiön kummalliset kaapit ovatkin sellaiset, ettei näiltä leveyksiltä sellaisia löytynytkään. Välillä jo luovutinkin ja yritin kestää sen, että tapaan unelmieni keittiön ehkä seuraavassa asunnossa. Kokeilin vaihtaa ovenkahvat, siivosin ihmesienellä, käsittelin kaakelien välit uudelleen, mutta mikään ei saanut minua pitämään keittiöstäni. Rakastan ruuanlaittoa ja keittiön pitää olla mielestäni inspiroiva, jotta siellä keksii kaikkea uutta ja sen pitää houkutella luokseen. Monet luonani kyllä ihastelivat kotiani eikä heidän mielestään keittiössäkään ollut mitään vikaa, mutta tiedän että jos jokin asia ei ole kohdallaan, en voi unohtaa sitä ennen kuin olen ratkaissut sen. 


                                         Ennen                                                                              Jälkeen

Lopulta etsiessäni jotain aivan muuta kodin terrasta, osuivat silmäni tapettihyllyn vieressä olevaan pieneen kärriin. Kärrissä oli kontaktimuovia! Aloin hypistelemään rullia ja ihmettelin mitähän niillä saisi aikaan. Nämä muovit olivat siis eri kuvioisia, löytyi kivipintaa, nurmea, huolestuttavan kamalia akvaariojäljitelmiä, sekä erilaisia puuta jäljitteleviä pintoja eri väreissä. Lopulta päätin kokeilla onneani ja otin matkaani muutaman rullan puukuviotarraa mukaani ja läksin innoissani kotiin testailemaan niitä. 


Keittiön kaapit muuttuivat hetkessä! Tummempi pähkinäpuu sävy sai paikkansa yläkaapeista ja alakaapit saivat hieman ajopuunvärisen pinnan. Osa kaapinovista tosin oli leveämpiä kuin muovirulla, joten lisäsuikaleiden asentaminen oli ainoa haasteellinen osuus tarroja kiinnittäessä. Vinoon menneen tarran irroittaminen oli kuitenkin helppoa, eli tuli myös testattua että tarran todella saa irti ilman, että jättää kauheita jälkiä kaapinoviin. Jos liimaa jää, lähtee se alkoholipitoisella pesuaineella irti. Rullat ovat siis merkiltään D-C Fix.

Eli voin todella suositella näiden kontaktimuovitarrakuviohässäköiden kokeilemista! 
Halpaa, helppoa ja nopea tapa uudistaa ilmettä esim. keittiössä, kaapinovissa, tai pöytäpinnoissa. Eli vaikka asuu vuokralla eikä viitsi ryhtyä oikeaan keittiöremonttiin tai tylsään keittiöön, voi testata jotain tällaista! 

Nyt keittiöni on huomattavasti viihtyisämpi, tosin liian usein täynnä tiskivuoria jolloin kaapinovien ihastelu jää vähemmälle. 



2 comments:

  1. Tosi kivan näköinen. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itsekin kyllä pidän kovasti! tosi helpolla ja edullisesti saa kyllä ilmeen muuttumaan hetkessä! Joku huhu vielä kertoi että tätä löytyisi myös sellaisena liitutaulupintaisena, eli sais helposti kokeiltua sellaista vaikka seinälle!

      Delete