Monday 14 April 2014

All things get better

En saanut tarpeekseni siskostani, joten lähdin Jyväskylään myös tänä viikonloppuna. Alkuperäis suunnitelmaan kuului Jyrock ja Jenny Wilson, mutta siskoni flunssan vuoksi päätimme lepäillä ja viettää rauhallista koti-iltaa. Jäin lauantaiksi hoitamaan siskoni ja hänen miehensä koiraa ja nautiskelin Jyväskylässä shoppailusta. Mestarin herkussa törmäsin ihanuuteen, jota minun oli kokeiltava välittömästi - tuoretta kurkumaa! 


Tutkittuani kurkuman vaikutuksia ihmettelin miksi olen syönyt sitä niin vähän. Se on hyväksi iholle, maksalle, vähentää tulehduksia, sillä on kuulemma positiivisia vaikutuksia altzheimerin taudissa sekä erilaisissa syöpäsairauksissa. Aina voi kokeilla! Kurkuman väri on niin herkullinen, että tulen jo sen katselusta hyvälle tuulelle. 


Päätin tehdä terveyssoppaa itselleni ja jäi siitä jonkin verran flunssaiselle pariskunnallekin! 

Tässä siis porkkana-kurkuma-inkivääri-kookoskeitto ohje tai toisinsanoen 


All things get better -keitto

Ainekset:
1kg porkkanoita
4 cm pala inkivääriä
3 cm/tl pala tuoretta/kuivattua kurkumaa
1 sipuli
 2 valkosipulia
mustapippuria, suolaa, chiliä, soijaa, limeä, lime lehtiä
vettä ja liemikuutio
400 ml Kookosmaitoa





Laita kattilanpohjalle hieman oliiviöljyä ja kuullota siinä sipuli ja valkosipulit. Lisää joukkoon inkivääri ja kurkuma ja mausteet. Paahda niitä kunnes mausteet tuoksuvat. Lisää joukkoon porkkanapalat ja paistele niitä muutama minuutti. Lisää vettä niin että porkkanat juuri peittyvät ja lisää liemikuutio. Kiehuta niinkauan, että porkkanat on kypsiä. Soseuta keitto. Lisää nyt joukkoon kookosmaito, lisää soijaa maun mukaan ja laita yksi limenmehu. Tarjoile korianterin kanssa.

Keiton vaikutukset itseeni: rentouduin, atooppista ihottumaani ei tänään kutittanut ihan niin paljoa, käteni ovat nyt kauniin kellertävät sillä kurkuma kyllä värjää aika tehokkaasti, olin seuraavana päivänä todella tehokas, jaksoin käydä aamulenkillä vesisateessa
osasin matkustaa junassa, ihastuin ihastuttavaan pikkuiseen poikavauvaan, pesin pyykkiä, nukuin hyvät päiväunet ja hyvän tuulisuuteni jatkui kun katsoin ihanaa Ranskalais-Belgialais elokuvaa Hyvä Haltijatar. Voin siis todeta, että keitto oli vallan onnistunut! 



I couldn`t get enough of my sister last weekend so I went to Jyväskylä again! I was taking care of my sisters and brother in laws dog and again I was shopping... In grocery store I bumped into fresh turmeric root! I was reading about turmeric and was stunned about its health benefits! I decided to make healthy soup! 

So here is receipe for carrot-ginger-turmeric-coconut soup in other words


All things get better soup

 Ingredients:
 1 kg carrots
1 onion
2 clove of garlic
 4 cm of ginger
3 cm/tsp of turmeric root/powder
black pepper, salt, chili, soy sauce, lime, lime leaves
400ml of coconut milk
Water





 But some oil into pan add onion and garlic, ginger and turmeric. Fry them a while. Add spices and fry untill you can smell the flavours. Add carrots and fry about two minutes. Add water to cover the carrots. Boil until carrots are done. Puree the soup. Add coconut milk, soy to your taste and add lime juice. Serve with coriander. 

The super effects of the soup for me: I got relaxed, my atopic rash wasn`t that bad today, my hand are brighfully yellow because of fresh turmeric, I went to walk in the morning in the rain (not singing in the rain), I didn´t miss my train, I fell in love with a small babyboy, I washed loundry, had a good nap and my good moods stayed better when I watched a movie The Fairy! 

Here is trailer for this good mood movie Le Fée

No comments:

Post a Comment