Tuesday 18 February 2014

Suklaa sisaret

Joskus on ihanaa olla itsekseen ja tehdä kaikkea mukavaa omassa rauhassa ja juuri sellaisella tahdilla kuin keho haluaa. Joskus on taas ihanaa, että ympärillä on vilinää, tohinaa ja saa viettää aikaa ystävien kanssa. Nyt sitä tohinaa on todella riittänyt, mutta se on ollutkin mitä mukavinta pitkästä aikaa! Sain ystävän kylään viimeviikolla ja tapoihimme kuuluu aina herkutella hyvän ruuan ja juoman parissa. Ystävänpäivä hänen kanssaan muuttuikin ystävänviikonlopuksi ja ruoka, etenkin suklaa tähditti yhteistä aikaamme. Ystäväni meni paljastamaan, ettei ollut koskaan kuullut, saatika maistanut, Rocky Roadia. Siispä oli ryhdyttävä hommiin. Ystäväni kummastuneet katseet ruokakaupassa, kerätessäni koriin vaahtokarkkeja, suklaata, pähkinöitä ja keksisuklaata, muuttuivat sanattomaksi muminaksi ja silmien kirkastumikseksi kuin tämä uusi valloittava tuttavuus saavutti makunystyrät. 

Rocky Roadia (ainoat palat, jotka ehtivät valokuvaan saakka)
Rocky Road

Suklaata 200-400g 
Marianne kismet
Suolapähkinöitä
Vaahtokarkkeja

Sulata suklaa vesihauteessa. Laita astian pohjalle leivinpaperia ja kaada siihen pieni kerros suklaata. Ripottele pinnalle pähkinöitä, vaahtokarkkeja sekä kismetin palasia. 
Lisää jälleen suklaata ja jatka kerrostamista niin kauan kuin sinulla riittää suklaata. 
Kuvien rocky roadissa on vain 200g suklaata, mutta mitä enemmän suklaata maltat sulattaa, sitä paksumpia ja isompia paloja tätä ihanuutta saat syödä. 


Kun olet valmistanut tätä taivaallista herkkua, huomaat, että sinulle on jäänyt käteen aika iso pussillinen vaahtokarkkeja, jotka ovat melkoisen tylsiä ja liianmakeita syötäviksi pelkiltään (Tietysti voit olla myös fiksu ja ostaa vaahtokarkkeja irtomyynnistä vain rocky roadiin). Kun rocky road oli meidän tapauksessamme jo loppunut, alkoi meidän tehdä mieli lisää jotain leivonnaisia. Tässävaiheessa kävimme pitkän keskustelun mahdollisista macaronseista, omenapiirakasta ja porkkanakakusta, kunnes lueskelin luokkakaverini blogia, jossa kuulin aivan uuden jälkiruokaherkun: whoopiesit! Niitä lisää tutkittuani osui silmiini whoopies ohje vaahtokarkkitäytteellä ja sitten aloimmekin jo toimeen. 



Whoopies taikina ohjeen löysin pirkan sivuilta (nämä ainekset sattui löytymään kotoa ilman kauppareissua, joten saattaa olla että jossain löytyy vielä parempi ohje! vinkkejä otetaan vastaan!) 

Taikina ohje löytyy täältä

Vaahtokarkkitäyte löytyi kinuskikissan sivuilta, täältä

voi kuinka hyvää tuo nutella täytekin varmasti on!!
Huomioitavaa oli se, että whoopiet maistuivat extrahyvältä, eikä niin äkkimakeille, seuraavana päivänä!

Nautiskele whoopie kahvin tai teen kanssa!



No comments:

Post a Comment