Thursday 27 February 2014

Italiano Pasta

Kevään korvalla tapahtuu kaikenlaista ihanaa..
Valo lisääntyy, luonto heräilee pitkän pimeän jälkeen ja kun siihen yhdistää vielä ihanan uuden tuttavuuden, niin kevät on saanut mitä parhaimman alun! 


Pitkäaikainen unelmani on käynyt toteen, sillä pääsin tutustumaan mahtavan hyvään ruuanlaittajaan ja muutenkin vallan mukavaan seuralaiseen, mutta unelmani toteutuminen yllätti minut sillä, että tämä personal chefini sattuikin olemaan italialainen! mikäs siinä, saada nyt aidon italianon tekemää herkku ruokaa!! Hyvissä ruuanlaittajissa on se hyväpuoli, että he inspiroituvat mitä pienimmistä asioista, tässä tapauksessa vaadittiin molempien suuri intohimo korianteriin ja sieniin. Tuolloisesta kaapistani löytyi oliiviöljyä, pastaa, tomaatti ja herkkusieniä. Pikainen kaupassakäynti lisäsi listalle korianteria, valkosipulia ja suolaa. 


Tämä pasta yllätti minut niin positiivisesti, että tämä on jaettava nyt muidenkin kokeiltavaksi! 

Italiano Pasta rakentuu siis seuraavasti:
 
 - Laita pastavesi kiehumaan ja lisää suolaa ja pasta, keitä kypsäksi.

- Samalla leikkaa valkosipulit siivuiksi ja laita ne kuumalle pannulle oliiviöljyyn paistumaan. 
- Leikkaa herkkusienet ja tomaatit viipaleiksi ja lisää nekin pannulle. 
- Muhittele näitä aineksia pannulla niin kauan että huomaat tomaattien hävinneen. 
- Mausta kastiketta suolalla ja pippurilla (meidän tapauksessamme ei ollut muuta maustetta kuin suola ja silloinkin tämä oli huippu hyvää!)

Kun pasta on kypsää, valuta vesi pois ja laita pasta takaisin kattilaan. 
- Tässävaiheessa silppua korianteri kastikkeen sekaan ja kunnioittaen alkuperäistä kokkia muista käyttää myös yrttien varret!! niissä on paljon voimakkaampi maku kuin lehdissä!
Jos et niinkään pidä korianterista, on resepti testattu toimivaksi myös basilikalla.

Sotke kastike ja pasta keskenään.

Syö ja mieluusti hyvässä seurassa Sangre Toron kera.


No comments:

Post a Comment