Tuesday 24 September 2013

Itämainen suppilovahverokeitto

Syksy on taas tuonut mukanaan sienet, marjat, sadonkorjuu sadon ja nämä ovat nyt parhaimmillaan! Kaappini ovat vielä täynnä viimevuoden kuivattuja sieniä, joten ne on nyt käytettävä pois alta, jotta uusillekin tulee tilaa. Eräs ihana ihminen on tartuttanut minuun suppilovahverokeitto himon ja hän jakoi oman bravuurireseptinsä myös minun käyttööni. 
 
Sopii opiskelija budjettiin
 



Tähän ihanaan keittoon tarvitset

- Suppilovahveroita (kuivattuja n. 2dl)
- Sipulia ja valkosipulia (maun mukaan)
- Porkkanaa (2-3kpl)
- Inkivääriä ja currya (maun mukaan)
- Kasvislientä (8-10dl)
- Tomaattimurskaa/paseerattua tomaattia (250g)
- Kookosmaitoa (1 tölkki)
- Mausteita ja soijaa

 



 
 










Aloita keiton valmistaminen sipulien pilkkomisella, porkkanoiden raastamisella ja sienien liottamisella (säästä liotusvesi ja käytä sitä kasvisliemenä). Voit käyttää myös tuoreita sieniä.

- Laita kattilanpohjalle oliiviöljyä tai kookosölyä. 
- Kuullota öljyssä sipulit ja inkivääri pieninä paloina.
- Lisää joukkoon porkkana raaste ja sienet.
- Lisää joukkoon curry. 
 - Lisää kasvisliemi ja tomaattimurska/paseerattu tomaatti.





Rakkaan siskon kasvattamat porkkanat..
 



Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla n.15-30 minuuttia
(huom. jos olet erittäin nälkäinen, etkä malta odottaa syömistä, ei keitto mene pilalle vaikka siirtyisin heti seuraavaan vaiheeseen)
 

- Lisää joukkoon mausteita: pippuria, chiliä, paprikamaustetta, sitruunamehua.. kuuntele omaa maustaja vaistoasi!!
 - Lisää kookosmaito
- Lisää soijaa maun mukaan
- Kiehauta keitto nopeasti ja ala nauttimaan syömisestä!

Koristele halutessasi korianterilla tai thaibasilikalla 






 

 

No comments:

Post a Comment