Thursday 12 February 2015

Palak Paneer



Olen monesti todennut, että intialainen take away ruoka on parasta, koska niitä makumaailmoja on vaikea itse tavoittaa. Lempparini palak paneer on ollut opettele valmistamaan -listallani pitkään ja nyt! nyt se sitten osui ja upposi! Monien yritysten jälkeen löytyi hyvä kombinaatio mausteista ja mitoista ja koostumuksesta ja päätin jakaa tämän autuuden muillekin palak paneer faneille. Toki otan mielelläni vastaan vinkkejä miten sinä teet oman versiosi ja voiko tämän taivaallisuuden viedä vielä paremmaksi! 


Taivaallinen Palak Paneer

 Ainekset

250g tuoretta pinaattia
paljon juustoa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl raastettua inkivääriä 
1-2 vihreää chiliä silputtuna
1,5-2 tl jauhettua juustokuminaa
1,5-2 tl jauhettua korianteria
1,5 currya
3 rkl öljyä tai voita
2 tomaattia
1 dl turkkilaisia jogurttia
1 dl kuohukermaa
1-1½ tl suolaa

1.  Kiehauta pinaatti suolavedessä ja valuta
2. Paista öljyssä sipuli, valkosipuli ja paprika. Lisää mausteet ja anna hautua muutama minuutti. 
3. Lisää pinaatti ja tomaatti ja anna hautua n. 20 minuuttia.
4. Laita seos purkkiin ja tee siitä tahna sauvasekottimella ja lisää tasainen tahna pannulle
5. Lisää kerma ja jogurtti, anna hautua hetki
5. Lisää juusto ja mausta suolalla

Syö riisin kanssa ja nauti!



































No comments:

Post a Comment