Friday 18 July 2014

DIY dinner table

Uusi ruokailuryhmäni on löytynyt! Pitkään pohdittuani jatkuvaa "pöytäni on liian pieni ja pimeä" -ongelmaa, löytyi vastaukset vallan ekologisesti kirpputorilta ja koivuvanerista, sekä hieman ikeasta. Kirpparilta siis löytyi ihanat koivuiset pinnatuolit, jotka joskus saattavat saada valkoisen maalin pintaan. Hyväkuntoiset ystävykseni löytyivät huvittavaan 15 euron kappalehintaan. 


Pöytälevyksi mietin havuvaneria, filmivaneria, mutta koivuvaneri it is. Koivuvaneri on edullista ja väri on ihana. Tällähetkellä etsin täydellistä käsittely tapaa ja luultavasti päädyn lakkaan tai hieman valkoiseen taittavaan vahaan. Perus väritön puuvaha kun muutti pohjan keltaiseksi ja se on käytännössä karmea. Pöytäni paksuus on 18mm ja levyn hankin mahtavan palvelun puukeskuksesta. Jouduin ostamaan koko levyn omaksi ja levylle hintaa kertyi n. 90€, mutta hyvällä palvelulla leikkasivat vanerin paloiksi joista saa sitten tehtyä jotain muutakin kivaa myöhemmin.


Pöydän jaloiksi haaveilin Hayn pukkijalkoja, mutta kummasti niiden hinta ei sopinut budjettiini, joten ikeaan oli tyytyminen ja niiden kesä ale hinta olikin 5€ /kpl, joten ei hassummin! 

Tässävaiheessa ehkä huomaat, että luomus muisuttaa hay designin pöytää, mutta tämä onkin hieman (lue: paljon) halvempi DIY-versio. Koko ruokailuryhmän hinnaksi tuli jotakuinkin 160,00€


This is my DIY dinner table made out of plywood, ikea trestle legs and four spoke chairs from fleemarket. All in all i spent about 160€ for this dinner table set - not bad.

No comments:

Post a Comment