Friday 25 July 2014

Asuntomessut 2014

Kävin asuntomessuilla pyörähtämässä, katselemassa sekä inspiroitumassa. Moni joka on ehkä asuntomessu kokemuksista jo lueskellut, on varmasti nähnyt kivoimmat kohteet ja ideat. Ajattelinkin siis pieneksi kevennykseksi tehdä hieman erilaisen messuesittelyn.

Tällaiset asuntomessutkin ovat aika henkilökohtainen kokemus ja ne todella jakavat mielipiteitä. Jokaisella on omasta kodista ja unelmakodista erilainen mielikuva. Joku saattaa katsoa, että asuntomessuilla on tavanomaisia taloja pienillä tonteilla. Mutta joukkoon mahtuu myös helmiä ja inspiroivia ideoita.


Jyväskylän messut ovat järvenrannalla


Puutarhareitille mahtui monenlaista maisemaa





Asuntoja oli myös viimeistelty näyttävillä koriste-esineillä


 Messuhumun väsyttämille miehille oli varattu virikkeellistä väliaika puuhaa


Messukohteista löytyi hyvin uniikkia designia!


Kohteista löytyi myös mielenkiintoisia tekstiilivalintoja


Monen asunnon takapihalta löytyi myös palju


Messuvieraita palveli monipuolinen ruokamaailma


Messut olivat oikeasti todella mukavat, messukohde on aina messukohde, mutta joukkoon mahtui hyvin paljon mielenkiintoisia ratkaisuja, helmiä, persoonallisia valintoja sekä uutta ajateltavaa. Henkilökohtaisesti itse nautin eniten kohteista, joissa näkyi asunnon omistajan sielu, ideologia ja arvot. Kohteista kerrottiin Deko lehdessä melko niukasti, mutta ne kohteet joita oli esitelty enemmän, olivat sellaisia missä tahtoi viettää enemmän aikaa ja siten ehkä antoivat eniten ajateltavaa. 
Oma henkilökohtainen suosikkini oli Talo Luck. Se oli niin erilainen verrattuna muihin kohteisiin ja jakoikin ilmeisesti vahvasti mielipiteitä. Löysin myös talo Luckin blogin, jota kyllä kannattaa käydä lukemassa täältä. Parasta heidän kodissaan oli ehdottomasti heidän suojaisa piha sekä persoonalliset kierrätetyt huonekalut. Juuri tällaista toivoisin messuilla enemmän olevan, rohkeutta. 
Kirjoittelen varmasti lisää messulöydöistä ja ideoista myöhemminkin enemmän! 
Tässä vielä pieniä maistiasia talo Luckista:











This post is about Finnish Housing Fair at Jyväskylä this year. The fair was great and innovative. My favourite and most interesting house was this house Luck (the pictures of white house). With very un finnish and bold way of living with great twists and greative use of space and recycled furniture.

No comments:

Post a Comment