Tuesday 10 December 2013

Ruokaa hauiksille!

Minulla on lapsesta saakka ollut erikoisia mielitekoja erilaisiin ruokiin. Ollessani kerran lyhyellä paastolla, muistan kuinka olisin tehnyt mitä vaan että olisin saanut paahtoleipää ja lusikkaleipiä, tällä viikolla olen kaipaillut kaikkiin ruokiini sellaisia suolaliemessä liotettuja herkkusieni viipaleita?!

Tänä syksynä näitä ruokahimoja on jälleen ollut ja erään himon seurauksena syntyikin vallan mainio ruoka! Erään ystäväni kanssa meidän oli tarkoitus nautiskella elämästä, ruuasta ja hyvästä viinistä. Minua oli vaivannut varmaan yli viikon valtava äyriäishimo ja televisiossa nähty raviolien valmistus saivat kokkiminäni hykertelemään ideoista ja ystäväni saikin sitten istua lähes valmiiseen pöytään herkuttelemaan!

 Menu sisälsi siis äyriäisrisottoa ja itsetehtyjä pinaatti-ricotta ravioleja tomaatti-voikastikkeella. Jälkiruuaksi mariannepannacotta.
Varsinainen opiskelijan menu? 

Risoton valmistan aina Jamie Oliverin risotto -ohjeella, joskus myös risottoriisin paketin ohjeella, mutta Jamie luojankiitos maksimoi makunautinnon valtavalla parmesanmäärällä. Risottoa voi sitten jatkaa millä herkulla tahansa, hyväksi testattua on: sienet, itsetehty pesto, sitruuna, punajuuri ja äyriäiset. Kyseisen illan tapauksessa sekaan päätyi äyriäissekoitus, jossa oli katkarapuja, simpukoita ja mustekalan renkaita. Risoton voisi värjätä myös mustaksi mustekalan musteella, mutta rakkaasta kotikaupungistani sellaista ei löytynyt. 
 

Miksi postaus on ruokaa hauksille, siksi että seuraava osio tuntui käsivarsissani vielä kaksi päivää myöhemmin!

Eli kuinka tehdä itse raviolit! Hyvä pastataikina ohje löytyy Durum -jauhopussin kyljestä. Taikinan teko on todella helppoa, joten mikään on estämättä tätä suurta makunautintoa (paitsi ehkä jos ei omista pastakonetta, saattaa taikinan kaulitseminen tulla esteeksi). Pasta kone ei ole välttämätön, mutta helpottaa tätä ruoan valmistusta valtavasti. Taikina siis valmistetaan ohjeen mukaan ja kaulitaan mahdollisimman ohueksi = hauistreeni








Täyte: 
Tuoretta pinaattia pieneksi silputtuna
ricottajuustoa
suolaa, pippuria
Sekoita ainekset keskenään ja lisää täytettä n. 1 rkl per ravioli (riippuu minkä kokoisia paloja taikinastasi syntyi) laita raviolille toinen taikinapala hatuksi ja liimaa ne toisiinsa veden avulla.

Tomaatti-voi kastike:
Tomaattia
Voita
suolaa, pippuria, valkosipulia ja yrttejä
Paista valkosipulia öljyssä pannulla.
 Leikkaa tomaatti palasiksi pannulle ja anna niiden muhia pannulla, jotta ne menevät aivan muussiksi. Lisää joukkoon suolaa, pippuria ja voita. Maistele! 




 Jälkiruoka kannattaa valmistaa näistä ruuista ensimäisenä, sillä se kaipaa aikaa hyytyä jääkaapissa. Pannacotat ansaitsevat oman päivityksen blogiin vielä jonain päivänä, sillä niitä on tullut testailtua ja todettua se äärimäisen hyväksi ja helpoksi jälkiruuaksi! 
Tämän illallisen pannacotta sai sekaansa mariannemurua.. Huomaathan, että pannacotta oli niin hyvää, että vasta viimeisellä lusikallisella muistin, että siitä piti ottaa valokuvakin!


 

No comments:

Post a Comment