Wednesday 13 November 2013

Oodi lapsille!

Tänään tullessani kotiin ja laittaessani television päälle, huomasin, että televisiosta tulee ohjelma: Tanskalainen Maajussi. Olen joskus aikaisemminkin katsonut ohjelmaa ja aina olen tullut todella hyvälle tuulelle. Ohjelma on todella katsomisen arvoinen, sillä tätä katsoessa näkee miltä joku näyttää ollessaan todella onnellinen ja saa todella tehdä mitä sydän haluaa. Tämä maajussi Frank elää todella yksinkertaista elämää, mahdollisimman omavaraisesti ja hänellä on aina varmaan puolitusinaa projektia kesken. Seuraava projekti oli kuulemma uusi talo, siis itse kaadetuista puista, itse omin pikku kätösin.. Ohjelma on ehkä antamatta minulle varsinaisia ideoita erilaisiin käsitöihin mutta todentotta se inspiroi tekemään juuri niitä asioita joista tulee onnelliseksi (tietenkään ei haittaa sekään, että maajussi sattuu olemaan mielestäni erittäin komea). 


Mutta siis tästä ohjelmasta inspiroituneena päätin, että nyt on todella ryhdyttävä hommiin, sillä niitä riittää ja ne ovat loppumatta ellen ala hommiin. Seuraavaksi pariksi tunniksi paneuduinkin Englannin tunnin projektiin, jossa saamme tutustua johonkin mielenkiintoiseen tilaan tai paikkaan. Valitsin kohteekseni lastentarhat. Kävin myös kuvaamassa erästä lastentarhaa ja olin hiukan lannistunut siitä, miten epäinspiroiva tämä kyseinen paikka oli. Miksi lastentarhojen värien täytyy aina olla räikyvän selkeän kirkkaat sininen, virheä, keltainen ja punainen?! Tässä päiväkodissa oli kivaa se, että lapset olivat saaneet tehdä kaikkea kivaa seinille, mutta muuten paikka olikin aika kolkko. 

Aloin tutkia netistä erilaisia kuvia päiväkodeista ja lapsille suunnatuista tiloista ja vauvakuume jälleen nousi, ihan jo senkin takia, että olisi iiiihaanaa tehdä täydellinen lastenhuone! Tässä pientä kuvakollaasia hauskoista ideoista joihin törmäsin. Ei huolta, en ole ehtinyt sisustaa montaa lastenhuonetta kotiini, nämä kuvat ja kuvien ottajat löytyvät pinterestin kautta! 




 

No comments:

Post a Comment