Friday 3 January 2014

Langoille Pekonia!!

Tänä jouluna laiskottelin hieman itsetehtyjen joululahjojen suhteen, mutta eräs lahja oli sellainen, että se oli valmistettava itse omin pikkukätösin, sillä sellaista ei tietääkseni vielä kaupoista löydy. Lankoni rakastaa pekonia ja tähän asti muistaakseni melkein kaikki lahjani ovat jollainlailla liittyneet pekoniin. Kun kauppojen hyllyt eivät tarjonneet pekonilahjoja, muuta kuin itse pekonia, oli tutkittava mitä muuta kaikkea aiheeseen liittyvää löytyy. Lopulta sain idean netistä ja ryhdyinkin hommiin. 

Mikä olisikaan ihanampaa kuin että omistaisi kestopekonin? Tai voisiko olla ihanampaa kuin nukkua päiväunet pekonin päällä? Silloin suosittelen pekonityynyä! 

Pekonityyny syntyi yksinkertaisesti virkkaamalla siksak-kuviota. Värit valittiin muistuttamaan mahdollisimman elävästi pekonia, siis rasvaa ja lihaa sopivassa suhteessa!


Kuvissa ei nyt näy riittävän hyvin millainen pinta tyynyssä on, mutta pinnassa on yksi ns. saumarivi, joka on hieman koholla muista kerroksista, jotta tyyny näyttää läheltä sitä kuin se olisi päällystetty usealla pekonisiivulla.  


 Sik-Sak kuvio muodostuu siis siten, että aina kuuden pylvään välein tehdään joko useampi (3) pylväs yhteen silmukkaan tai useampi pylväs (3) virkataan yhteen. Helppoa, mutta joutuu hieman laskeskelemaan että kuvio pysyy kunnossa. Niinsanottu saumarivi syntyy siten, että saumankohdalla rivitehdään edellisen rivin taakse, eli tyynyssä on ikäänkuin 2 riviä päällekäin, huomioithan että sauma tulee varmasti oikealle puolelle tyynyä. Lopuksi tämä virkattu pekoni ommellaan kiinni tyynyyn. Tämän tyynyn mitat oli 40x60. Ystävällisesti kasvissyöjä siskoani ajatellen jätin toisen puolen mustaksi, jolloin saa halutessaan voi piilottaa pekonin ja ihastella muuten kivaa tyynyä.


Joulupaketti sai vielä ulkokuorekseen sellofaanikääreen ja netistä löytyneen valloittavan pekonipojan tuoteselosteeksi. 
Sweet Bacon Dreams for you Miho!! 

Tekstiä korjattu
(Taas niin meikäläisen juttu, mutta jos joku sai sen kuvan, että olen niin vanha, että minulla on jo tytär ja tyttäreni naimisissa, korjaan että kyseessä olikin lanko, eikä vävy!!)

No comments:

Post a Comment