Sateisena päivänä on mukava laittaa ruuaksi jotain hieman lämmittävää ja mukavaa ruokaa. Pitkään eräs resepti oli jo pyörinyt keittiönpöydällä ja päätinkin testata sitä. Pian asuntoni täyttikin hieman jouluinen tuoksu, johon sekottui curry, kaneli ja kardemumma.
Kikhernecurry (4annosta)
- 1 rkl öljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 tl currya
- 3 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 kanelitanko
- 1 tl kardemummaa
- 1 prk säilöttyjä kikherneitä
- 3 dl ruokajugurttia
Ohjeet
Kuumenna
öljy kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota
sipuli ja valkosipuli öljyssä, lisää curry. Lisää vesi, liemikuutio,
tomaattipyree, kaneli ja kardemumma. Anna hautua hiljalleen noin 10
minuuttia. Valuta vesi kikherneistä ja lisää joukkoon. Hauduta vielä 10
minuuttia. Sekoita jogurtti joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä.
Tarjoa riisin kanssa. Itse halusin maksimoida makuelämystäni ja lisäsin joukkoon leipäjuusto kuutioita.
No comments:
Post a Comment